Inkjet ve Laser Yazıcıları Fiyat Performans ve Kullanım Açısından Karşılaştırdık

Çoğu durumda, bir yazıcı seçmek göz korkutucu bir iş olabilir ve fiyatı, hızı ve baskı kalitesini dengelemeyi gerektirir. Sizin için doğru yazıcıyı seçmek için ayda ne kadar bastığınızın, ne tür belgeler yazdıracağınızın, hangi kalitede baskıda olmanızın gerekip gerekmediğini, kendinize renk verip vermediğinizi kendinize sormanız gerekecek.

Yazıcının ömrü boyunca başlangıçtaki maliyet veya maliyet hakkında daha fazla bilgi. Mürekkep püskürtmeli yazıcılar ve lazer yazıcılar arasındaki fark gündüz ve gece, ancak bir kez farklılıklarını anladığınızda ve hangi türün ihtiyaçlarınıza en uygun olduğuna karar verdikten sonra, doğru yazıcı seçimi yapabilirsiniz. 

Genel kural olarak, lazer yazıcılar, net, hızlı metin belgeleri ve iyi görüntüler üretirken, mürekkep püskürtmeli yazıcılar, rahatsız edici derecede yavaş bir tempoda yüksek kalitede, uzun ömürlü fotoğraflar ve çok net olmayan metinler üretir.
Mürekkep püskürtmeli yazıcılar, yüksek kaliteli fotoğraflar basmak, yüksek kaliteli metin ve grafiklerin ve hızın sizin için bir sorun olmasa çok daha önemli olması halinde en iyisidir. Mürekkep püskürtmeli yazıcılar canlı renkli fotoğraflar için üstün renk doğruluğu ve baskı çözünürlüğüdür, bu nedenle her sayfayı yazdırmak zaman alır. Çok fazla baskı işiniz yoksa genellikle 100 $ veya 200 $ 'ın altında iyi bir mürekkep püskürtmeli yazıcı bulabilirsiniz.


Sizin için yüksek kaliteli metin belgeler yüksek çözünürlüklü fotoğraflardan daha önemli  ise lazer yazıcılar size daha uygundur.  Lazer yazıcıların tercih edilme sebebi, belgeleri sayfa başına çok düşük bir maliyetle hızlı bir şekilde basma yeteneğidir.
Renkli lazer yazıcıların tercih sebebi ise, belgeleri metin, grafik ve fotoğrafları hızlı bir şekilde basabilmesidir. Ancak genel olarak sayfa başı maliyeti daha fazladır. Lazer yazıcılar ve renkli lazer yazıcılar, bakım ve çalıştırma maliyetlerinin çok daha düşük olduğunu ve yazıcının ömrü boyunca daha düşük bir maliyet oluşturduğunu, sadece satın alma maliyetinin bir miktar yüksek olduğunu belirtmemiz gerekir.

İki yazıcı tipinin mülkiyet maliyetindeki büyük farkı ayrıntılı olarak açıklamak gerekir. Bir mürekkep püskürtmeli yazıcı maliyeti çok daha az başlangıçta ancak sayfa başına maliyet çok bir lazer yazıcının sayfa başına maliyet daha yüksektir.
Aslında, şirketler çoğu üretici firmanın karını mürekkep kartuşlarına veya sarf malzemelerine dâhil oldukları için mürekkep püskürtmeli yazıcılardan uzaklaşıyorlar.  Öte yandan, bir lazer yazıcı başlangıçta çok daha pahalı, ancak zamanla toner başına çok daha az mal olacak. Örneğin, iki ayda 5000 sayfa bastığınızı varsayalım. Mürekkep kartuşlarını yaklaşık 5 kez değiştirirken lazer yazıcısının toner kartuşunu 2 kez değiştirmeniz gerekir. Mürekkep püskürtmeli mürekkep kartuşlarının maliyeti lazer toner kartuşlarının maliyetini neredeyse iki katıdır. Ayda birkaç yüz sayfa veya ayda bin sayfa yazdırırsanız, lazer yazıcılar genel olarak daha uygun maliyetlidir.

Sonuç olarak, işinizin çıktı hacmi orta ile ağır aralığında ise, en iyi ihtimaliniz lazer yazıcı olacaktır. Çok nadiren, ister kişisel kullanım için, ister küçük ofisiniz için arayışınız varsa bir mürekkep püskürtmeli yazıcı daha uygun olabilir.

Günün sonunda, yazdırmanız gereken belgelerde hangi yazıcıyı veya yazıcıları seçtiğiniz belirleyebilir. Kaliteyi önemsemediğiniz yönler gibi çoğunlukla kişisel kullanıma yönelik fotoğrafları ve belgeleri bastırıyorsanız, mürekkep püskürtmeli bir yazıcıya sahip olmanız gerekir.  Bir hukuk bürosu gibi çok fazla metin belgesi basıyorsanız zaman laser yazıcı sizin için daha avantajlıdır. Sonunda, metin, grafik ve karışık belgeler üretiyorsanız, renkli bir lazer yazıcı kesinlikle en iyi ihtiyaçlarınıza uyacak ve iyi bir yatırım olacaktır.

yazının devamı için tıklayın


YazıcıTeknik.com

Yazıcı, Plotter, Scanner gibi tüm ofis ürünleriniz için teknik destek...
Yazıcı servisi ve teknik destel, Mecidiyeköy de teknik servisimiz, size hp, xerox, canon, samsung, oki marka laser yazıcı servisi, mürekkep tanklı yazıcı servisi ve inkjet yazıcı servisi ile çok fonksiyonlu yazıcı servisleri konusunda hizmetinizdeyiz.

Adres

  • Bürosis Büro Sistemleri Ltd. Şti.
  • Mecidiyeköy Mahallesi Büyükdere Cad, Eski Osmanlı Sk. No:14-16/b 34387 Şişli/İstanbul

  • Faks:+90 212 272 67 38

  • Bu e-Posta adresi istenmeyen posta engelleyicileri tarafından korunuyor. Görüntülemek için JavaScript etkinleştirilmelidir.